علت بوی بد کولر سلولزی و راه‌حل‌های آن

چنانچه به دنبال علت بوی بد کولر سلولزی و راه‌حل آن هستید، با ما همراه باشید، زیرا در این مطلب قصد داریم تا در این خصوص صحبت کنیم.

 کولر سلولزی چیست؟

قبل از اینکه به بررسی علت بوی بد کولر سلولزی بپردازیم، بهتر است ابتدا با این مدل دستگاه آشنا شویم تا از این طریق راه‌حل رفع بوی بد کولر سلولزی را راحت‌تر پیدا کنیم. همانطور که می‌دانید کولر آبی یک وسیله سرمایشی تبخیری است که با عبور دادن باد و آب از روی یک واسطه تبخیری تولید باد خنک می‌نماید. تفاوت اصلی میان کولر آبی و کولر سلولزی در نوع واسطه تبخیری است که در هر کدام استفاده می‌شود. در کولر آبی واسطه تبخیری از نوع پوشال است، در حالی که در کولر سلولزی این واسطه تبخیری از نوع پد سلولزی است. پدهای سلولزی به دلیل ساختار یکنواختی که دارند، آب پاشیده شده بر روی آن‌ها نیز به صورت کاملاً یکنواخت توزیع می‌شود. در نتیجه مشکلات پوشال‌های کولر آبی را ندارند، که به دلیل ساختار نامنسجم برخی از قسمت‌های پوشال خیس و برخی دیگر کاملاً خشک هستند. توجه داشته باشید که همین شکل ساختاری شکننده و نامنسجم در پوشال کولر آبی باعث می‌شود که ذرات ریز پوشال از بافت جدا شده و در فضای ساختمان پراکنده شود. این در حالی است که در کولرهای سلولزی مشکل پخش شدن ذرات پد و ابتلای افراد به بیماری‌های تنفسی همچون آلرژی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:  علت بوی بد کولر سلولزی و راه‌حل‌های آن

با توجه به این توضیحات کاملاً مشخص می‌شود که کولرهای سلولزی از لحاظ کارکرد و شکل طراحی شبیه کولرهای آبی می‌باشند و تنها تفاوت آن‌ها در نوع واسطه تبخیری مورد استفاده در این وسیله است.

 علت بوی بد کولر سلولزی

همانطور که گفته شد نحوه کار کولر سلولزی همانند کولر آبی است، به این صورت که آب موجود در بدنه دستگاه توسط پمپ آب کولر پمپاژ شده و از طریق شیرهای تقسیم‌کننده بر روی پدهای سلولزی دستگاه ریخته می‌شود. در ادامه پروانه کولر شروع به گردش کرده و باد تولید شده توسط چرخش پروانه به آب موجود بر روی پدها برخورد کرده و از این طریق باد خنک می‌شود. در این حالت هوای داخلی ساختمان خنک شده و در عین حال به رطوبت محیط نیز افزوده می‌شود. همانطور که از نحوه کار کولر سلولزی می‌توان برداشت کرد، پدهای سلولزی کولر دائماً در معرض رطوبت و خیسی قرار دارند. در نتیجه می‌توان اینطور نتیجه‌گیری کرد که علت اصلی بوی بد کولر سلولزی حجم بالای رطوبت و در ادامه مقدار زیادی باکتری تولیدی بر روی پدها است. در این حالت بویی شبیه به ماهی گندیده از کولر سلولزی به مشام می‌رسد. البته نمی‌توان از انباشته شدن آب در درون محفظه کولر سلولزی و ماندن بیش از حد این آب خصوصاً در طول فصول گرم سال نیز چشم پوشی کرد.

بنابراین توضیحات علت بوی بد کولر سلولزی به دو عامل مهم مربوط می‌شود که عبارتند از:

1. تجمع طولانی مدت رطوبت بر روی پدهای سلولزی و تولید باکتری

2. انباشته شدن طولانی مدت آب در درون محفظه کولر سلولزی و تشکیل رسوب و جلبک

لذا راه‌حل رفع بوی بد کولر سلولزی نیز تنها در شستشوی بدنه داخلی کولر و تعویض پدهای سلولزی دستگاه خلاصه می‌شود.

 راه‌ حل رفع بوی بد کولر سلولزی

از آنجا که بوی بد کولر می‌تواند سبب مشکلات تنفسی شده و حتی بیماری‌های باکتریایی را نیز منتقل کند، بهتر است در هنگام مشاهده بوی بد از کولر سلولزی برای رفع آن اقدام شود:

1. تخلیه آب کولر سلولزی

   اولین مرحله در پاکسازی کولر سلولزی به منظور رفع بوی بد کولر به تخلیه آب درون محفظه دستگاه مربوط می‌شود، البته بهتر است قبل از اقدام به این کار آب و برق دستگاه را از منبع قطع کنید. سپس شیر پایین محفظه کولر را باز بگذارید تا کل آب درون دستگاه تخلیه شود.

2. پاکسازی محفظه کولر سلولزی

   بعد از تخلیه کامل آب محفظه با استفاده از یک برس تمام رسوبات انباشته شده در کف محفظه را پاکسازی کنید. حتی می‌توان از این برس برای زدودن جرم‌ها و رسوبات جمع شده بر روی شیرهای تقسیم‌کننده آب پدها نیز استفاده کرد. حال می‌توانید برای پاکسازی‌های بیشتر از سرکه سفید نیز استفاده کنید، تا در حدود 2 ساعت درون محفظه کولر سلولزی باقی بماند. این مرحله مخصوص کولرهای سلولزی است که در مناطق دارای سختی آب بالا استفاده می‌شوند. بعد از آن که دو ساعت به اتمام رسید، سرکه‌ها را تخلیه کرده و دوباره محفظه را از آب تمیز پر کنید.

3. خوشبو کردن کولر سلولزی

   چنانچه در هنگام شستشوی کولر سلولزی میزان بالایی قارچ و کپک بر روی پدها و محفظ دستگاه ملاحظه کردید، به این معنی است سرویس کولر را به تعویض انداخته‌اید. اما به منظور جلوگیری از پخش شدن بوی نامطبوع قارچ و کپک تولید شده از کولر در ساختمان می‌توانید از مواد خوشبوکننده در دستگاه استفاده کنید. به این صورت که مقدار 15 تا 20 قطره از عطرهای گیاهی خوشبوکننده مانند عطر اسطوخودوس، لیمو، پرتقال و یا نعناع را در بطری اسپری آب ریخته و بطری را از آب پر کنید. بعد از مخلوط شدن کامل عطرهای خوشبوکننده با آب این مخلوط را بر روی پدهای سلولزی دستگاه اسپری کنید، تا در هنگام روشن بودن کولر بوی مطبوع خارج شود.

4. تعویض پدهای سلولزی دستگاه

   همانطور که گفتیم دلیل اصلی بوی بد کولر سلولزی در تشکیل رسوبات، قارچ، کپک و باکتری بر روی پدهای سلولزی است. بنابراین باید حداقل سالی یکبار برای بازبینی پدها اقدام شود، تا در صورت تشکیل مقدار زیادی آلودگی بر روی آن‌ها برای تعویض پدهای کولر اقدام شود.

5. شستشوی پدهای سلولزی

   چنانچه پدهای سلولزی دستگاه سالم بودند و هیچ علامتی مبنی بر وجود قارچ و کپک بر روی آن‌ها وجود نداشت، می‌توان تنها به شستشوی آن‌ها اکتفا کرد. برای این منظور پدهای دستگاه را از محل خود خارج کرده و با استفاده از جارو برقی سطح خارجی پدها را از هر گونه گرد و غبار تمیز کنید. سپس پدها را به دیوار تکیه داده و با استفاده از شلنگ آب به خوبی آن‌ها را بشورید. به خاطر داشته باشید که دو طرف پدها باید شسته شوند. بعد از آنکه آب خروجی از پدها تمیز شد، می‌توان فهمید که آلودگی‌ها به خوبی رفع شده‌اند و می‌توان آن‌ها را در دستگاه قرار داد.

 توصیه‌هایی به منظور پیشگیری از ایجاد بوی بد در کولر سلولزی

همانطور که تا این قسمت از متن دریافتیم علت اصلی ایجاد بوی بد در کولر سلولزی به عدم اقدام به سرویس کولر مربوط می‌شود. چرا که تشکیل قارچ و کپک بر روی پدها و ایجاد جلبک و رسوب در آب درون محفظه کولر تنها به دلیل عدم برنامه‌ریزی‌های دقیق به منظور حفظ و نگهداری از دستگاه مربوط می‌شود.

حال در ادامه چند توصیه به منظور پیشگیری از ایجاد بوی بد در کولر سلولزی را برای شما بیان کرده‌ایم:

- اقدام به چک لیست کولر آبی در فصل زمستان

- تخلیه آب درون محفظه کولر در پایان فصول گرم سال

- استفاده از برس سیمی به منظور پاکسازی بهتر کف محفظه حاوی آب کولر

- قرار دادن بدنه کولر سلولزی در پوشش مناسب در طول فصول سرد سال

- اقدام به سرویس کولر آبی قبل از استفاده از دستگاه از جمله تعویض پدها و شستشوی کف کولر

 جمع‌بندی:

بر اساس آنچه گفته شد می‌توان اینطور نتیجه‌گیری کرد که کولرهای سلولزی نیز همانند کولرهای آبی در معرض تولید انواع آلودگی‌های قارچی هستند، چرا که سیستم کار این وسیله نیز با استفاده از آب صورت می‌گیرد. اما می‌توان با اقدامات ساده‌ای از قبیل شستشوی مرتب پدهای سلولزی دستگاه و تخلیه آب محفظه در مواقعی که کولر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، از ایجاد بوی بد در دستگاه پیشگیری کرد. تمامی این اقدامات ذکر شده را می‌توان بر اساس چک لیست سرویس و نگهداری از کولر آبی برای کولر سلولزی نیز انجام داد. بنابراین توصیه ما به شما این است که حتماً قبل از استفاده مجدد از کولر آبی و کولر سلولزی دستگاه را مورد بازبینی قرار دهید و به خصوص پوشال‌ها و یا پدهای کولر را تعویض کنید.

دیدگاهتان را درباره این مطلب بنویسید

نام و نام خانوادگی: *

شماره موبایل: *

ایمیل:

دیدگاه: *

دیدگاه کاربران