كولر سلولزي علاوه بر قدرت خنك كنندگي بيشتر به علت استفاده از پد سلولزى به جاي پوشال مانع انتقال قارچ و باكترى به داخل محيط منزل مي گردد .
پد سلولزي داراي ساختار يكنواخت است كه موجب ايجاد سطح تماس بسيار بزرگي بين آب و هوا مي شود . به طور مثال يك متر مكعب از اين پد معادل 660 متر مربع سطح واسطه تبخيري است . پد سلولزي داراي قدرت جذب آب است و مانند كاغذ خشك كن مي تواند آب را به خود جذب كرده ، در مقابل هوا مرطوب باقي بماند . هواي گرم و خشك با عبور از پد سلولزي حرارت خود را به آب داده تا به طور كامل تبخير شود و هواي خنك و مطبوع بوجود آيد . فرايند تبخير در پدهاي سلولزي موجب توليد بخار آب خالص مي شود كه فاقد آلودگي ها و مواد معدني است .
کولر آبی سلولزی
تقریبا تمام ویژگیهای کولرهای آبی سلولزی مانند کولرهای آبی پوشالی است. با این تفاوت که در این کولرها به جای پوشال از پدهای سلولزی متراکم استفاده شده است. مزیت پدهای سلولزی به پوشالها هم این است که نیاز به تعویض سالیانه ندارند و میتوان حدود ۴-۳ سال از هر پد برای یک دستگاه کولر استفاده کرد. مزیت دیگر این پدها آن است که به دلیل تراکم بالا، اجازه ورود گردوغبار و ذرات ریز را به درون پروانه موتور و درنهایت هم محیط خانه نمیدهند. از این رو متخصصان استفاده از کولرهایی با پد سلولزی را به جای کولرهای پوشالی به افرادی که در مناطق آلوده آب و هوایی (مانند شهرهای غربی کشور که با پدیده ریزگردها مواجه هستند) زندگی میکنند، پیشنهاد میدهند. ضمن اینکه جنس و تراکم این پدها باعث میشود آب بیشتری جذب آنها شود بنابراین کولرهای دارای پد سلولزی میتوانند سرمایی بیشتر و یکنواخت تر نسبت به کولرهای پوشالی به فضای خانه بدمند. البته باید بدانید که پدهای سلولزی از پوشال کمی گرانتر هستند و همه جا نمیتوان بهراحتی آنها را پیدا کرد.
کولر آبی پوشالی
کولرهای آبی با توانهای مختلف در بازار ایران موجود هستند. معمولا انواع ۵، ۷ و ۱۲ هزار این کولرها که به دلیل کاربرد فراوان در ایران، بهصورت کاملا داخلی تولید میشوند، طرفداران بیشتری در میان مردم دارند. اعدادی که توان کولرهای آبی را اعلام میکنند، به ما نشان میدهند که آن کولر در زمانی معین، قدرت مکش و دمش چه میزان هوایی را دارد. هرچه توان موتور کولر آبی بالاتر برود، یعنی قدرت مکیدن هوای بیشتری هم دارد و درنتیجه میتواند سرمای بیشتر و پرقدرتتری هم به داخل منزل بدمد. با این حساب شما باید هنگام خرید کولرهای آبی، به گرمای منطقهای که زندگی میکنید و متراژ منزلتان توجه داشته باشید تا با انتخاب کولری با قدرت مناسب، خنکی مطلوبی هم به فضای خانهتان در فصل تابستان بدهید. کولرهای آبی پوشالی یکی از پرکاربردترین و قدیمیترین انواع کولر مصرفی در میان مردم هستند.
متخصصان توصیه میکنند برای بالا بردن راندمان این کولرها، هر سال پوشالهایشان را عوض کنید و آنها را در مجاورت آفتاب مستقیم یا در فضاهای بسته که امکان رد و بدل شدن هوا به خوبی وجود ندارد، قرار ندهید. از معایب کولرهای پوشالی میتوان به امکان جذب گردوخاک محیط به پوشالها و انتقال آنها به فضای خانه اشاره کرد. مهمترین برتری کولرهای آبی نسبت به انواع گازی هم قیمت پایینتر و هزینه و نیاز بسیار کمتر برای تعمیر احتمالی آنهاست. فراموش نکنید که کانالکشی مناسب در هوادهی و سرمادهی کولرهای آبی نقش بسیار پررنگی دارد. ضمن اینکه هزینه برق مصرفی با روشن کردن کولرهای آبی که دارای برچسب انرژی B به بالا هستند، بسیار کمتر از هزینه برق مصرفی ناشی از روشن کردن کولرهای گازی است.
- کاوه کویر واحد نمونه کنترل کیفیت از سوی سازمان ملی استادارد در سال ۹۵
- اولین آزمایشگاه همکار سازمان ملی استادارد در تست و برچسب انرژی کولر آبی در کشور