آموزش کامل نصب و راه اندازی کولر های آبی

همیشه هنگام فرا رسیدن فصل تابستان یکی از دغدغه ای که خانواده ها دارند نصب و راه اندازی انواع کولر آبی (کولر پوشالی، کولر سلولزی و کولر پلیمری) است. اما اگر کمی دست به آچار هستید و کمی در مورد مسائل فنی آشنایی دارید و از بعضی نصاب های بدقول خسته شده اید می توانید با ما همراه باشید تا در ادامه این مقاله با رعایت حفظ نکات ایمنی به آموزش نصب و راه اندازی کولر های آبی بپردازیم. قبل از شروع باید بگویم امروزه کمتر کسی است که قبل از روشن کردن کولر آبی خود را سرویس نکند زیرا همه افراد از اهمین و مزایای این کار آگاهی دارند. البته اینکار لزومی ندارد و حتمی نیست اما سرویس و راه اندازی کولر آبی می تواند به عمر و بهبود عملکرد کولر شما در خنک کردن محیط کمک کند.

بیشتر بخوانید: نکات مهم برای سرویس و نگهداری کولر پلیمری

اهمیت راه اندازی کولر آبی

باید قبل از آموزش نصب و راه اندازی کولر آبی از اهیمت بالای آن آگاهی داشته باشیم. ما پیشنهاد می کنیم قبل از روشن کردن کولر و استفاده از آن را سرویس و راه اندازی کنید تا به مشکلاتی مانند: مصرف بالای برق، مصرف بالای آب، پخش هوای گرم، احتمال سوختن موتور کولر اّبی، سوختن پمپ، سرریز شدن آب، پوسیدگی کف و بدنه کولر برایتان به وجود نیاید. به همین دلایل گفته شده که باعث کم کردن عمر مصرفی کولر می شود و هزینه های تعمیرات را روی دست شما می گذارد نصب و راه اندازی کولر از اهمیت بالایی نیز برخوردار است.

آموزش نصب و راه اندازی کولر آبی: 

اول از همه به سراغ کولر آبی خود بروید تا حجم کثیفی آن را ببینید به عنوان مثال شما اگر از آن دسته اشخاصی هستید که پس از اتمام فصل تابستان کولر خود را خاموش می کنید و آن را تمیز نمی کنید قطعا حجم این آلودگی بالا خواهد بود و حتی اگر آب آن را هم خالی نکرده باشید مجبور به عوض کردن کف کولر آبی خود می شوید زیرا حتما به دلیل مدت زمان طولانی که به آن خورده است کف آن پوسیده شده است. اما ما با فرض اینکه شما آب کولر را خالی نکرده اید به ادامه آموزش می پردازیم.

1- بازکردن درب کولر آبی و تخلیه آب کولر

اولین قدمی که باید بردارید این است که مطمئن شوید کولر برق ندارد تا خدایی نوکرده اتفاقی برایتان رخ ندهد. سپس از قسمت دستگیره ها، درب کولر با به سمت بالا بکشید و سریع آن را کمی عقب بکشید و از قسمت بالای بدنه کولر جدا کنید. سایر درب ها را نیز مانند در اول به همین شکل باز کنید و آن را کنار بگذارید تا بعدا به تمیز کردن آنها بپردازیم. پس از باز کردن درب ها باید آب کولر را خالی کنیم که برای اینکار کافیست شیر تخلیه پلاستیکی را که در زیر کولر می باشد مانند پیچ و مهره باز کنیم و آنگاه می بینیم که آب کولر از آن خارج می شود. اما این آخر کار نیست و شما باید با شیلنگ آب کف کولر را قشنگ شست و شو دهید تا همه رسوبات و خاک های کف کولر پاک شود.

2- تمیز کردن سایر قطعات کولر

پس از تمیز کردن کف کولر باید تمامی قطعات آن را مانند: پمپ کولر، سبد پمپ، کفی و فن را نیز تمیز کنیم برای این کار کافیست تمامی این قطعات را ازکولر جدا کرده و با دستمال تمیز کنیم تا جرم های آن به صورت کامل از بین برود.

3- روغن کاری موتور و یاتاقان

روغن کاری موتور یکی از مهم ترین کار های هنگام نصب و راه اندازی کولر آبی است که باید انجام دهیم زیرا می توانید تا حد زیادی موجب سوختن موتور کولر شود. کولر آبی دو عدد یاتاقان دارد که هر کدام در دو طرف پروانه دستگاه تعبیه شده اند. بر روی لبه هر دو یاتاقان سوراخ کوچک به همراه درپوش وجود دارد که در واقع همان بخش روغن خور این قطعه می باشد. بنابراین کافیست درپوش روغن را از روی هر دو یاتاقان برداشته و چند قطره روغن در آنجا بچکانید. سپس باید پروانه را با دست حرکت دهید تا روغن ها پایین رفته و بتوانید دوباره چند قطره روغن بریزید.

4- بررسی کامل تسمه پروانه کولر آبی

معمولاً کارکرد زیاد کولر آبی در کنار گرمای هوا باعث پوسیده شدن تسمه کولر می شوند. اگر تسمه کولر پوسیده و شل شده باشد، صداهای ناهنجاری از دستگاه شنیده شده و پروانه به راحتی نمی چرخد. همین مسئله بر روی موتور دستگاه فشار وارد می کند. بنابراین لازم است پیش از راه اندازی کولر آبی در تابستان تسمه را با دست بکشید و میزان کشسانی آن را چک کنید. اگر حتی قسمت های کوچکی از تسمه پوسیده و نخ نما شده است، باید تسمه را با نمونه جدید تعویض کنید. دقت داشته باشید که سایز تسمه کولرها در مدل های مختلف متفاوت است. پس برای اینکه دچار اشتباه نشده و تسمه هم سایز کولر خود را تهیه کنید، حتماً شماره روی تسمه قبلی را به خاطر سپرده و تسمه کولر آبی با همان شماره را بخرید.

5- تعویض شست و شوی درب کولر و تعویض پوشال های آن

در اثر رسوبات محلول در آب مقداری جرم و شوره بر روی درب های کولر آبی تشکیل می شود که از گردش هوا به داخل کولر ممانعت می کنند. علاوه بر این اگر درب کولر را خوب ملاحظه کرده باشید، تعدادی منفذ در جداره داخلی و بالای درب مشاهده می کنید که در واقع آب از طریق همین منافذ بر روی پوشال ها می ریزد و احتمالاً آن ها هم مسدود شده اند. بنابراین برای تمیز کردن درب کولر آبی لازم است تا بدنه خارجی درب و روی منفذهای آن را با فرچه به خوبی بکشید و با آب شستشو دهید.

6- اتصال برق و روشن کردن کولر آبی

یکی  دیگر از مهم ترین کار هنگام نصب و راه اندازی کولر آبی بررسی اتصالات برق آن است. برای این منظور ابتدا به سراغ جعبه برق در داخل بدنه کولر می رویم. شما در این قسمت 4 رشته سیم برق را مشاهده خواهید کرد که دو رنگ مختلف از سیم ها به کلید دور تند و کند کولر ختم می شوند. همچنین یک رنگ از سیم ها به پمپ آب کولر و یک رنگ دیگر از این 4 رشته سیم برق به نول کلید وسط که در واقع کلید اصلی روشن و خاموش دستگاه است، متصل می شود. اگر سوکت های اتصال دهنده سیم های برق کولر آبی از جای خود خارج شده یا سست شده اند، آن ها را در جای خود قرار داده و اتصالات را محکم کنید. الان کولر شما مهیا است تا آن را روشن کنید.


آموزش نصب کولر آبی کاوه

دیدگاهتان را درباره این مطلب بنویسید

نام و نام خانوادگی: *

شماره موبایل: *

ایمیل:

دیدگاه: *

دیدگاه کاربران